Je logické, že manévrování s kamionem je mnohem složitější než s osobním automobilem. Mohou za to rozměry samotného vozidla a nejednou i těžký náklad, který se skrývá v návěsu.

Řidiči kamionů jsou proto častými účastníky dopravních nehod, které už na první pohled vypadají děsivě.

I v případech, kdy řidič kamionu nedojde k úrazu, minimálně je zraněno jeho ego, že jízdu, couvání nebo parkování nezvládl tak, jak si to představoval.

Řidič nákladního auta selhal při couvání do skladu

Selhání při couvání s kamionem ohrožuje náklad i poškození vozidla

Přestože řidič má řadu zkušeností, je běžným jevem, že občas při couvání selže. Nehrozí zde jen riziko poškození kamionu, ale také samotného nákladu.

Řidič kamionu naboural zezadu

Toto je velmi nepříjemná situace, za kterou se může skrývat nedostatečný výhled, nebo prostě fakt, že řidič spěchal a reagoval zbrkle. Jednoznačně takové škody nestojí za to!

Parkování na příliš úzkém místě

Vtěsnat se na úzké parkovací místo je uměním. Nováček by možná potřeboval pomoc další osoby, která by mu dávala pokyny rukou, ale ještě lepší pomocí je skutečně kvalitní technologie.

Jak couvat s kamionem bez stresu

Vyhnout se výše uvedeným nehodám vyžaduje dlouholeté zkušenosti a hlavně trpělivost řidiče. Ovšem někdy nestačí ani léta zkušeností. Výhodnější je investovat do bezpečnostních prvků, které vám s tím pomohou. V naší nabídce naleznete kvalitní a spolehlivé kamery a monitory i pro nákladní vozidla.

Díky kamerám v kamionu se dokážete vyhnout překážám na cestě i nehodám při manévrování. Kamery v kamionu zefektivní nájezd na rampu do skladu, parkování mezi kamiony, dokonce i za jízdy jimi můžete sledovat mrtvé úhly. Navíc, dojde-li k náročnému manévru, dokážete kamerou zkontrolovat i náklad uvnitř návěsu.

Montáž kamer s monitorem do kamionu je opravdu jednoduchá

V naší nabídce si dokážete vybrat dle vašich potřeb a náročnosti. Nejoblíbenějším setem je právě bezdrátový set 7" monitoru s kamerami pro kamiony, jehož montáž je opravdu jednoduchá a zabere vám maximálně 2 hodiny. Tento set si získal největší oblibu nejen jednoduchou instalací, ale také nejstabilnějším signálem z konkurenčních setů.

Monitor jednoduše připojíte na permanentní proud za ACC (první otočení klíče v zapalování), umístěte kamery na požadované místo a napojíte je na nejbližší zdroj napětí také za ACC. Kamery se spolu s monitorem spárují a jakmile budete chtít vidět obraz z kamery, jednoduše si kameru navolíte tlačítkem na monitoru a bez stresu řídíte svůj kamion.

Pokud máte obavy z bezdrátového setu, nebo není možné na vašem vozidle nalézt snadný přístup k napájení kamer, doporučujeme vám prohlédnout si naši nabídku kabelových kamer a monitorů. Jejich montáž je také jednoduchá. Napájí se jen monitor. Z monitoru jde kabelem proud přímo do kamery. A co se týče kabelů, dosahují nejvyšší kvality stínění a odolnosti, proto se v žádném případě nemusíte obávat zrnění obrazu i při vzdálenosti na 25 metrů. Jednou z výhod kabelových setů je jejich automatizace spouštění kamer. Pokud spouštěcí kabel z monitoru napojíte do pojistkové skříňky na couvací světlo, kamera se automaticky zobrazí na monitoru, když zařadíte zpátečku..

Opravdu stačí málo k tomu, abyste výrazně zvýšili bezpečnost při vedení kamionu. V případě, že byste se neuměli rozhodnout, naše profesionální technická podpora s dlouholetými zkušenostmi je připravena vám poradit nejen v procesu výběru, ale i během montáže.. Neváhejte nás proto kontaktovat emailem na [email protected], nebo telefonicky a radi vám poradíme.